Trappen Smet vernieuwt met hpl

Met hpl (‘high pressure laminate’) voor het maken van trapbomen neemt Trappen Smet verder zijn pioniersrol op als vernieuwend bedrijf in de trappenschrijnwerkerij. Het familiebedrijf zal op Batibouw enkele modellen tentoonstellen met hpl-trapbomen.

Voordelen van dit materiaal zijn net zoals de houten trapbomen volledig op maat gemaakt en dus aanpasbaar aan de wensen van de klant. Tevens vormvast, kleurvast en onderhoudsvriendelijk. Verkrijgbaar in een witte en zwarte afwerking (door en door gekleurd).

Wat kost een houten trap?

Wat zijn de belangrijkste kostenbepalers van een trap? Iedere houten trap die wij maken is een uniek stuk, op maat gemaakt voor uw woning, en heeft dus ook zijn unieke prijs.

1. De vorm

De vorm van de trap is reeds van cruciaal belang. Een rechte steektrap is eenvoudiger te produceren en dus goedkoper dan bijvoorbeeld een trap met een kwartslag (90°-draai) in verwerkt. Ook de te overbruggen hoogte speelt een rol voor de prijsbepaling.

U doet er dus beste aan om reeds bij het ontwerp van uw woning, samen met uw architect, goed na te denken over welke trapvorm u graag ziet.

2. De houtsoort

Wij beschikken over zo’n 20-tal houtsoorten waaruit we trappen kunnen maken, deze voldoen allemaal ruimschoots aan de kwaliteitseisen en zijn voldoende stevig en duurzaam om er uw trap uit te vervaardigen.

De inlandse houtsoorten (Beuk, Es, Eik,…) zijn voordeliger in prijs dan de exotische houtsoorten (Wengé, Afrormosia, Amerikaanse Notelaar,…). Iedere houtsoort heeft zijn eigen karakter, structuur en kleurmogelijkheden, de keuze hangt dan grotendeels ook af van wat u visueel wenst te bekomen met uw houten trap.

3. Het design

Kiest u voor een traditionele trap met de treden tussen de trapbomen of eerder voor een strakke look met treden in Z-vorm of zwevende treden, weet dan dat voor deze design trappen meer materiaal (hout) wordt gebruiklt en meer manuele bewerkingen dienen te worden toegepast om dit resultaat te bekomen en dit dus duurder zal zijn.

Als uw trap ook balustrade nodig heeft, is het handig om weten dat een houten balustrade prijsgunstiger zal uitvallen in vergelijking met een balustrade in inox, glas of smeedwerk .

Wenst u de verschillende mogelijkheden eens in het echt te zien en te testen, kom dan langs in onze toonzaal waar u een 50-tal trappen op ware grote in diverse vormen, kleuren en stijlen kan bewonderen.

Onze medewerkers zullen u met veel plezier verderhelpen met al uw vragen


 

Sleutel op de deur bouwen

Architect Gruwez kan voor u een kant-en-klaar opgeleverde woning ontwerpen. Een huis volgend de term Sleutel op de deur te (of turnkey) bouwen betekend dat ons team instaat voor het volledige concept, ons bureau staat in voor de realisatie van het bouwproject van A tot Z. Architect Gruwez werkt volgens Sleutel op de deur te bouwen zowel bij nieuwbouw als verbouwing.

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen.
Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.